top of page
Telescop Omegon 60-700 AZ-1

Omegon 60-700 AZ-1

              Acest telescop este ideal pentru cei care nu doresc un instrument complicat pentru initierea in astronomie. Instrumentul este un cadou deosebit atat pentru copii cat si pentru adulti avand un raport pret/calitate foarte bun. Instrumentul este unul simplu care poate fi montat usor fara ajutorul unei unelte dupa principiul: "aseaza, introdu ocularul, observa".

              Optica acestui refractor cu un diametru al obiectivului de 60 mm si distanta focala de 700 mm permite observatorului o prima orientare pe cer, observarea planetelor mari ca Saturn, Jupiter, observarea planetei Marte, iar in conditii bune de vizibilitate obiecte deep-sky cunoscute cum ar fi galaxia Andromeda. Sunt posibile si observatii terestre pe timpul zilei utilizand lentila inversoare inclusa ce inverseaza imaginea care in mod normal la refractoare este cu capul in jos.

              Aceasta montura este foarte indragita de catre amatorii incepatori in domeniul astronomiei. Acest fapt se datoreaza utilizarii foarte simple a monturii. Intregul telescop poate fi miscat foarte usor atat in azimut cat si in inaltime. Pentru incepatori acest lucru are avantajul ca nu mai trebuie sa se ocupe de punerea in pol a telescopului inaintea unei observatii ca in cazul unei monturi ecuatoriale. Montarea telescopului pentru observatii se face astfel foarte rapid si simplu: asezarea trepiedului si a monturii, prinderea telescopului, introducerea ocularului si inceperea observatiei. Miscarea instrumentului poate fi blocata in ambele axe astfel incat un obiect terestru odata gasit va ramane in campul ocularului. Montura este fixata pe un trepied de aluminiu reglabil in inaltime.

 

SPECIFICATII TEHNICE:

Diametru obiectiv - 60 mm

Tip - Refractor acromat

Distanța focală - 700 mm

Raport focal - f/11,7

Montura - Azimutală

Tip focuser - Cremalieră 1,25”

Oculare  - 20mm, 12mm, 4mm

Căutător - Căutător cu punct roșu

Capacitate de colectare a luminii - 70

Putere de separație - 1,92”

Magnitudinea limită - 10,7 mag

Barlow - 2x

Putere de mărire utilă maximă - 120x

Lentilă inversoare - 1,5x

Alte accesorii - oglindă zenitală 1,25" - 90°

 

IN COMPLECT:

 • Ocular 20 mm pentru o marire de 35x
 • Ocular 10 mm pentru o marire de 70x
 • Red dot finder pentru o identificare usoara a obiectelor ceresti
 • Barlow 2x pentru dublarea puterii de marire a ocularelor
 • Oglinda zenitala 90° pentru observarea confortabila a obiectelor aflate in apropierea zenitului
 • Lentila inversoare pentru a inversa imaginea care normal e cu capul in jos
 • Montura AZ1
 • Trepied de aluminiu stabil (reglabil in inaltime de la 71cm pana la 121cm)
 • Tava accesorii

 

Un telescop calitativ, la un preț rezonabil, direct de la distribuitor!

Telescop.md  - ghidul tău în lumea stelelor!

 

Descriere video:

https://www.youtube.com/watch?v=wt8LHhb3nt4

https://www.youtube.com/watch?v=pKU_ZTb1YN4

Tags:

RO:Telescop, Cumpar telescop, Vinzare telescop, Telescoape, Telescop Chisinau, Telescoape Moldova, Telescoape pentru copii, Telescop professional, Astro, Astronomie, Astronom, Astrologie, Astrolog, Astro-magazin, Telescop pentru copii, Jucarie, Hobby, Stele, Cer, Luna, Soare, Cometa, Asteroid, Corpuri ceresti, Luceafarul, Galaxie, Univers, Lentila, Tub telescopic, Cadou de anul nou, Cadou pentru zi de naștere, 2020, 2021, 2022, 2023, 2024, 2025, Cadou de Craciun, Binoclu, Binocluri, Microscop, Optică, monocular

RU:Телескоп, Куплю телескоп, Продам телескоп, Телескопы, Телескоп Кишинёв, Телескап Молдова, Детский телескоп, Профессиональный телескоп, Астро, Астрономия, Астроном, Астрология, Астролог, Астро-магазин, Познавательная Игрушка, Звёзды, Небо, Солнце, Астероид, Вселенная, Новогодний родарок, Подарок на новый год, Подарок на Рождество, Подарок на день рождения, Бинокль, Монокль, Микроскоп, Оптика

  2.847,00L Preț normal
  2.565,00LPreț redus
  bottom of page