top of page
Set oculare si accesorii 1.25 Omegon

Set oculare si accesorii 1.25 Omegon

           Acest geamantan cu accesorii compact prezinta o combinatie de accesorii rezonabile potrivita oricarui incepator in astronomie. Dupa achizitionarea unui instrument lipsesc de multe ori din dotarea acestuia accesoriile necesare pentru a fi complet echipat pentru observatii. Pentru multi este dificila si decizia legata de ce ocular sau filtru sa aleaga pentru a completa dotarea instrumentului. Cumparand acest set scapati de dificultatea de a face alegeri deoarece este inclus tot ce e nevoie pentru a face observatii. Din continut fac parte oculare cu puteri diferite, filtre de contrast pentru Luna si Planete.

 

SPECIFICATII TEHNICE:

  • Dimensiuni - 260x150x80
  • Greutate - 1250 gr

 

SETUL CUPRINDE:

1 x Plössl Ocular 32mm

1 x Plössl Ocular 12,5mm

1 x Plössl Ocular 6mm

1 x Plössl Ocular 4mm

1 x Barlow 2x

1 x Filtru verde Nr.56

1 x Filtru rosu Nr. 23A

1 x Filtru galben Nr.12

1 x Filtru albastru Nr.82A

1 x Filtru polarizator

1 x Filtru Luna Crystal View

 

Ocularele:

Ocularele Plossl 1.25” sunt impartite pe puteri de marire care sa ofere o diferenta rezonabila intre grosismentele obtinute. Modelele Plossl ofera un tip constructiv cu un raport pret/calitate foarte bun. Cele 4 lentile componente au o acoperire antireflexie multipla ce scade reflexia luminii in ocular. Marginile lentilelor si suprafetele interioare sunt mate pentru a elimina reflexiile interne. Toate ocularele au protectie pentru ochi din cauciuc care va fereste de luminile parazite. Filtrele din set se pot infileta in oricare ocular.

Ocularul de 32mm ofera un eye relief mare iar prin puterea mica de marire permit observarea unei portiuni mari de cer. Si pentru fotografiere pot fi utilizate aceste oculare. Cu ajutorul unui adaptor universal puteti face primii pasi in astrofotografie cu orice aparat digital.

 

Filtrele:

Filtrele au ca rol principal in observatiile vizuale cresterea calitatii imaginilor observate. In acest set este cuprins un sortiment suficient de mare de filtre. Filtrul lunar si cel de polarizare ofera o imagine cu contrast ridicat si confortabila pentru ochi a suprafetei lunare. Filtrele colorate permit prin amplificarea sau blocarea unor lungimi de unda observarea anumitor detalii.

 

Lentila Barlow:

In set este inclusa si o lentila Barlow 2x. Lentila este de asemenea acoperita antireflexie. Cu ajutorul acestui accesoriu poate fi dublata distanta focala a instrumentului. In combinatie cu unul din ocularele incluse poate fi in acest fel dublata puterea de marire a ocularului.

Lentilele barlow sunt compuse dintr-un grup optic negativ pozitionate in partea de jos a piesei. Pozitia permite o distanta de focalizare optima. Sistemul de lentile poate fi desurubat si atasat oricarui ocular la fel ca un filtru. Prin acest procedeu puterea de marire a ocularului este amplificata de 1,5 ori. Din acest punct de vedere lentila barlow este una foarte utila putand multiplica puterea de marire a ocularelor de 2x sau 1,5x.

    5.761,00L Preț normal
    5.190,00LPreț redus
    bottom of page